Steven Mouws, Senior Controls Engineer Handling Automation

Steven Mouws vertelt over zijn werk als Senior Controls Engineer bij Dematic: "Als beginnend ingenieur krijg je hier vanaf de eerste dag de kans om zelf je carrière te sturen in de richting die je uit wil. Binnen het bedrijf zijn eindeloos veel mogelijkheden, zodat je zeker de geknipte job voor jezelf kan vinden.”

Via de VDAB

“Door de economische crisis vond ik niet meteen werk nadat ik afgestudeerd was”, vertelt Steven Mouws. “Ik had mijn cv achtergelaten op de website van VDAB. Even later werd mij gemeld dat er misschien interessante vacatures bij Dematic waren. Toen ik ontdekte dat de vacatures te maken hadden met automatisch geleide voertuigen, het onderwerp van mijn thesis, heb ik me meteen kandidaat gesteld. Het eerste gesprek kon meteen plaatsvinden. Ik wist op dat moment nog niet wat ik kon verwachten. Na enkele collega's gesproken te hebben en een eerste blik in de werkplaats, was ik meteen verkocht. Ik heb er dan ook voor gekozen om zo snel mogelijk te beginnen bij Egemin.”

“Mijn interesse is altijd al uitgegaan naar al wat met automatisering te maken heeft, ook gedurende mijn opleiding. Vanaf het moment dat ik Egemin leerde kennen, wist ik dat dit het soort bedrijf is waar ik naar zocht. Vooral de afdeling Automatisch Geleide Voertuigen sprak me sterk aan. Ik ben er na mijn eerste jaar bij Egemin meer dan ooit van overtuigd dat ik hier op mijn plaats zit en dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Flexibiliteit en ontplooiingsmogelijkheden

“Ik hecht het meeste waarde aan flexibiliteit en ontplooiingsmogelijkheden”, zegt Steven. “Dankzij de glijdende uren kan ik zelf mijn werkweek plannen. Rekening houdend met de werkdruk kan ik ook privézaken inplannen. Ik krijg daarvoor van mijn directe oversten ook het nodige vertrouwen. Zo kunnen zij erop rekenen dat het werk op tijd gedaan is en kan ik zelfstandig werken. Die vrijheid creëert een ongedwongen werkomgeving waarin ik het best tot mijn recht kom.”

Ook over de ontplooiingsmogelijkheden is Steven Mouws erg enthousiast. “Gedurende dit eerste jaar bij Egemin heb ik mogen zoeken naar het traject dat mij het best ligt”, zegt hij. “De job die ik nu uitoefen, is al lang niet meer degene waar ik initieel voor aangenomen ben, maar wel degene waar ik me het best bij voel. Nu ik mijn plaats gevonden heb binnen de groep weet ik ook waar ik naartoe wil. Ik krijg daarvoor alle steun. Het zorgt er ook voor dat ik niet met tegenzin naar het werk vertrek."

Producten van hoge kwaliteit afleveren

“In mijn functie kom ik zelden in rechtstreeks contact met de klant”, zegt Steven Mouws. “Als testingenieur ben ik wel verantwoordelijk voor het product dat uiteindelijk bij de klant terechtkomt. Ik engageer me om elk voertuig grondig te testen, zodat de klant een kwalitatief hoogstaand product ontvangt.”