Hoogste magazijn voor Agristo | BAT bestelt 9 AGV's | Egemin trekt naar Hannover én India
 
image
Agristo en Egemin sloten eind vorig jaar een miljoenencontract voor de bouw en de automatisering van een diepvriesmagazijn. Het magazijn wordt met zijn 40 meter hoogte het hoogste geautomatiseerd magazijn in Nederland en de Benelux. In de ruimte zal plaats zijn voor 25.600 europallets met diepgevroren frieten die er bij een temperatuur van -25 °C bewaard zullen worden. De werken zijn intussen van start gegaan; het nieuwe magazijn moet tegen eind 2012 volledig operationeel zijn.

In Duitsland plaatste British American Tobacco een bestelling voor 9 AGV's type FLV/N 2408 bij Egemin GmbH. Die moeten de huidige systemen vervangen en ook het transport voorzien voor een nieuwe goederenstroom. Dankzij de automatisering zullen de operationele processen in de Duitse fabriek van British American Tobacco efficiënter verlopen en de transporten gelijkmatiger.

Ook in Duitsland wordt na een succesvolle LogiMAT uitgekeken naar de Hannover Messe eind april van 23 tot en met 27 april. Egemin pakt tijdens de Hannover Messe opnieuw uit met zijn logistieke automatiseringsoplossingen voor automatische magazijnen en AGV's. Verderop in de wereld trekt Egemin voor de eerste maal naar India voor de India Warehousing Show waar we samen met materials handling partner Cotmac aanwezig zullen zijn.
 

Agristo en Egemin bouwen hoogste magazijn


image
 

Agristo Nederland en Egemin Automation hebben een miljoenencontract afgesloten voor de bouw van een groot automatisch magazijn. De order omvat de bouw en de automatisering van een automatisch silomagazijn voor de opslag van diepgevroren frieten bij een temperatuur van -25 °C.

Met een hoogte van maar liefst 40 meter wordt het nieuwe magazijn, dat in Tilburg wordt gebouwd, het hoogste automatische magazijn in de Benelux. Met een totale breedte van 53 m en een ganglengte van 78 m, zal het diepvriesmagazijn ruimte bieden voor ongeveer 25.600 europallets. De werken zijn intussen gestart; het nieuwe magazijn moet tegen eind 2012 volledig operationeel zijn.Agristo bouwt hoogste magazijn


BAT GmbH bestelt 9 AGV's voor productie in Bayreuth


image
 

British American Tobacco heeft bij Egemin Automation een eerste order geplaatst voor 9 automatisch geleide voertuigen. Die moeten de huidige systemen vervangen en ook het transport voorzien voor een nieuwe goederenstroom. Dankzij de automatisering zullen de operationele processen in de Duitse fabriek van British American Tobacco efficiënter verlopen en de transporten gelijkmatiger. De productieafdeling zal stipter werken, met minder productschade. Egemin staat in voor het volledige projectmanagement van planning tot opbouw.BAT bestelt AGV's


Unilin bestelt nieuwe reeks AGV’s


image
 

Eind 2011 sloot Egemin Automation een nieuw AGV-contract af met producent van laminaatvloeren Unilin, bekend van de Quick-Step vloeren. Het contract voorziet in de levering en indienstname van drie geautomatiseerde FM-X trucks van Still voor de opslag van laminaatpakketten in blokstapeling en in rekken. In een latere fase levert Egemin 2 FLV1010/S lasergeleide AGV’s voor de manuele pickingzones. Meer automatisering van het proces zorgt voor een betere kostenefficiëntie en meer structuur, wat tot operationele voordelen leidt.Unilin bestelt nieuwe AGV's


Hannover Messe 2012

ma 23 apr. 2012  -  vr 27 apr. 2012


image
 

De Hannover Messe vindt dit jaar opnieuw plaats van 23 tot en met 27 april. In meer dan 20 hallen worden 8 verschillende technologische beurzen georganiseerd rond het centrale thema “Green Intelligence”. Egemin neemt deel aan de “Industrial Automation” beurs in het gedeelte “Mobile Robots & Autonomous Systems”. U vindt ons terug in hal 176, stand E50 met meer informatie over onze verschillende logistieke automatiseringsoplossingen.


Meer weten

 
Registreren voor dit evenement


India Warehousing show 2012

do 26 apr. 2012  -  za 28 apr. 2012


India Warehousing show 2012
 

Egemin Automation neemt dit jaar voor de eerste maal deel aan de India Warehousing Show, de grootste beurs van India voor opslag, intern transport en de logistieke sector. Egemin is samen met zijn Indiase partner Cotmac Industries aanwezig Egemin in hal 1 stand A42.


Meer weten

 
Registreren voor dit evenement

 

Copyright © 2012 Egemin International NV

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Egemin Automation met het volgende e-mailadres:

Klik hier om u uit te schrijven