Groene logistiek in automatische magazijnen
 
image
Geachte,


Steeds meer bedrijven zijn zich bewust dat op efficiënte manier kosten en energie besparen essentieel is voor hun bedrijfsvoering. Energierecuperatie in het magazijn is dan ook voor vele bedrijven een ideale manier om het concurrentievermogen op te krikken.

Als leverancier van automatiseringsprojecten voor logistiek en productieprocessen biedt Egemin Automation voortaan ook externe energierecuperatie aan voor automatische magazijnsystemen. Daarbij wordt de restenergie van magazijnkranen naar het eigen elektriciteitsnet teruggestuurd en gebruikt door andere processen. Dit laat energiebesparingen tot 20% in het verbruik van de magazijnkranen toe.

Externe energierecuperatie kan met de juiste ondersteuning tot 20% energie op het verbruik van magazijninstallaties besparen. Egemin heeft energiespecialisten in huis die helpen om het energierendement van de volledige productie-infrastructuur -zoals logistieke installaties, productiemachines en gebouwen- te verbeteren. Bij niet-geklimatiseerde volautomatische magazijnen zijn de toestellen de grootste energieverbruikers. Zij zullen dus ook zorgen voor de grootste energierecuperatie en opbrengst.

Interne energierecuperatie, waarbij restenergie gebruikt wordt voor een andere kraanbeweging, is sinds jaren standaard ingebouwd in de producten van Egemin. Door het slim aansturen van de kraanassen wordt de remenergie op het juiste moment vrijgegeven voor andere bewegingen van de kraan zoals het rijden en heffen. Als energiebesparende maatregel kunnen we bijvoorbeeld de kraan pas laten heffen wanneer ze begint af te remmen. Daarnaast kunnen de kranen via de sturing ook vertraagd na elkaar opstarten om zo zware pieken in het energieverbruik te vermijden.

Egemin Automation leverde onlangs nog een project met externe energierecuperatie op bij SAPA. Het recente project voor het grootste automatisch koelmagazijn in de Benelux bij Agristo wordt met interne energierecuperatie uitgevoerd

Meer weten? Neem contact op met onze product manager E'wds, Herbert Kennis, of onze Energy & Sustainability Manager, Tom Capiau.


Energierecuperatie voor automatische magazijnen

 
 

Copyright © 2012 Egemin International NV

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Egemin Automation met het volgende e-mailadres:

Klik hier om u uit te schrijven