Inhijsen magazijnkranen bij Agristo voltooid
 
image
Vorige week voltooide Egemin Automation het inhijsen van de 8 palletkranen in het nieuwe hoogbouwmagazijn van Agristo in Tilburg. Hiermee komt de afwerking van het hoogste magazijn van de Benelux naderbij. De kranen zullen de opslag van diepgevroren frieten op zo’n 25.600 europallets bij -25 °C verzorgen.

Gefaseerde operatie
De nieuwbouw van het magazijn was de afgelopen weken in een fase aangeland waarop de acht magazijnkranen van Egemin gefaseerd met hulp van imposante Mammoetkranen op hun plek tussen de magazijnstellingen konden worden ingehesen. “Het uitdagende aan deze operatie was dat de palletkranen voordat ze op hun plek in het magazijn konden worden gezet, boven hun lengte van veertig meter, dus tot een hoogte van tachtig meter, moesten worden opgehesen”, zegt projectleider Rien Melis. "De inhijsoperaties vergden dan ook op deze hoogte heel wat precisiewerk omwille van de windomstandigheden".

Momenteel worden de dak- en gevelplaten aan de magazijnstellingen bevestigd en wordt de voorzone van het magazijn ingericht. Vervolgens zal Egemin de kranen gefaseerd in dienst nemen. Egemin berekende het magazijn voor Agristo op piekcapaciteiten van 100 pallets in en 240 pallets uit, per uur.

Duurzaam magazijn
Het magazijn, een siloconstructie, is speciaal ontworpen om duurzaam om te springen met energie. De dak- en wandisolatie is 2 cm dikker dan standaard bij andere diepvriesmagazijnen. Egemin rustte de acht palletkranen ook uit met een energierecuperatiesysteem. De energie die vrijkomt tijdens het dalen en afremmen van de kraan, wordt teruggestuurd naar het net en “gratis” ter beschikking gesteld aan andere verbruikers van elektrische energie op de site van Agristo.

Operationeel voor Nieuwjaar
Het diepvriesmagazijn moet tegen eind dit jaar operationeel zijn. Daarna levert Egemin ook nog een transportinstallatie voor Agristo voor de koppeling van de productieafdelingen, de bestaande manuele magazijnen en het nieuwe automatisch diepvriesmagazijn.


Automatische opslagconcepten

 
image
image
image
 

Prologistics 2012

wo 26 sep. 2012  -  do 27 sep. 2012


image
 

Bezoek onze stand D012 in hal 4 in Brussels Expo en kom meer te weten over onze automatiseringsoplossingen!


Meer weten

 
Registreren voor dit evenement


Logistica 2012

di 13 nov. 2012  -  vr 16 nov. 2012


image
 

Bezoek Egemin op stand B068 in hal 9 op de jaarbeurs te Utrecht en ontdek onze oplossingen voor intern transport en opslag


Meer weten

 
Registreren voor dit evenement

 

Copyright © 2012 Egemin International NV

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Egemin Automation met het volgende e-mailadres:

Klik hier om u uit te schrijven