egemin automation
 
 
Magazijnprojecten bij Mazak, Samsonite & Pfizer | Keersluis Heumen operationeel | Versterking in Nederland en UK
 
Geachte,


Met projecten voor bestaande én nieuwe klanten belooft 2013 een boeiend jaar te worden in logistieke automatisering voor Egemin. Belgische klanten Mazak en Samsonite bouwen nieuwe magazijnen waarvoor Egemin de automatisering mag leveren. Voor tal van andere klanten voert Egemin de komende maanden verder een logistieke retrofit uit voor hun bestaande magazijn. Pfizer Freiburg bestelde bij Egemin Duitsland een AGV-systeem om de productielogistiek in goede banen te leiden.

De Maas en het kanaal Maas-Waal in Nederland zijn voortaan verbonden met een nieuwe keersluis. In opdracht van hoofdaannemer Besix Nederland zorgde Egemin voor de automatisering van de energiezuinige nieuwe sluis. In België voert Egemins Infra Automation divisie de komende jaren ook werken uit op het kanaal Brussel-Charleroi voor Waterwegen en Zeekanaal, met o.m. de uitbouw van een afstandsbedieningssysteem en de automatisering van de waterpeilregeling. In West-Vlaanderen worden op drie sites van de VMM nieuwe stuwen gebouwd, met name in Oostende (Stene Provinciegeleed), Brugge (Kerkebeek) en Damme (Zwinnevaart).

Met Bernardo Stokman in Nederland en Peter Holdcroft in de UK bouwt Egemin verder aan de internationalisatie van de organisatie. Bernardo versterkt de Process Automation divisie in Nederland als commercieel directeur. Peter zal zich toeleggen op de sales van AGV-systemen, voerkettingbaansystemen en magazijnprojecten voor de Britse en Ierse markt.
 

 
image

Nieuw DC voor Yamazaki Mazak

do 25 apr. 2013

Egemin heeft een nieuw magazijnautomatiseringscontract afgesloten met zijn bestaande klant Yamazaki Mazak Europe. Egemin zal de logistieke automatisering voor het nieuwe distributiecentrum leveren dat Yamazaki laat bouwen naast zijn bestaande magazijnen. De opdracht omvat de automatisering van twee nieuwe magazijnen, één palletmagazijn voor de opslag van grote en zware artikelen en één miniloadmagazijn voor opslag en picking van kleinere onderdelen in 8.000 verschillende bakken.

  Meer lezen
 
image

Automatisering keersluis Heumen afgerond

vr 19 apr. 2013

De automatiseringswerken aan de nieuwe keersluis in Heumen (Nederland) zijn voltooid. De nieuwe sluis verbindt de Maas met het Maas-Waal kanaal. De opdrachtgever, de Nederlandse Rijkswaterstaat, stelde hoge eisen aan de nieuwe sluis. Zo moest Egemin een beschikbaarheid van bijna 99 %garanderen en moest de faalkans beperkt blijven tot minder dan 0,01 %. Egemins Infra Automation divisie werkte in onderaanneming voor Besix Nederland, de hoofdaannemer voor het Rijkswaterstaat-project.

  Meer lezen
 
image

Nieuwe commercieel directeur in Nederland

ma 15 apr. 2013

Bernardo Stokman (39) is aangesteld als nieuwe commercieel directeur voor de divisie Process Automation bij Egemin in Nederland. Hij zal er het commerciële beleid bepalen en uitvoeren binnen de divisie die automatiseringsprojecten ontwerpt, installeert en onderhoudt. Hij rapporteert aan divisiemanager Arnoud den Hoedt die wereldwijd verantwoordelijk is voor de divisie.

  Meer lezen
 
Automatisch Geleide voertuigen voor Pfizer Duitsland in Freiburg

Pfizer automatiseert productielogistiek met AGV's

di 12 mrt. 2013

Egemin verkocht onlangs een AGV-systeem bij Pfizer Freiburg. Het systeem zal bestaan uit 4 AGV’s (automatisch geleide voertuigen) die de bestanddelen voor medicijnproductie via de optimale route naar 150 werkstations toevoeren. Voor een goede werking van een medicijn is de correcte samenstelling van de bestanddelen dé doorslaggevende factor. Daarom moeten alle stappen in het productieproces op elkaar afgestemd zijn. Door het farmaceutische AGV-systeem zal Pfizer zijn productieproces kunnen versnellen en kunnen just-in-time leveringen probleemloos plaatsvinden

  Meer lezen
 
image

Succesvolle SMETA-audit

do 07 mrt. 2013

Egemin heeft een succesvolle SMETA 4-pillar audit achter de rug. Dit beoordelingssysteem onderzoekt of bedrijven, door de keten heen, op een ethische manier handelen. SMETA staat voor “Sedex Members Ethical Trade Audit” en wordt ondersteund door een groeiend aantal multinationals die zich gezamenlijk sterk maken voor ethisch correct zaken doen. Voor Egemin een nieuwe maar belangrijke audit. Egemin hecht, net als veel van haar belangrijke klanten, aan een correcte bedrijfsethiek en is vastbesloten die mee te helpen realiseren door de hele keten heen.

  Meer lezen
 
image

Nieuwe sales manager voor Britse markt

vr 01 feb. 2013

Peter Holdcroft is bij Egemin gestart als sales manager voor de Britse en Ierse markt in de divisie Handling Automation. Peter zal zich toeleggen op de verkoop van automatisch geleide voertuigen, vloerkettingbaansystemen en automatische magazijnsystemen. Met ruim 25 jaar ervaring, is Peter een vertrouwd persoon in de automatiseringswereld. De afgelopen 10 jaar was Peter de algemeen directeur UK van een andere fabrikant van AGV-systemen.

  Meer lezen
 
image

Nieuw automatisch magazijn voor Samsonite

di 29 jan. 2013

Samsonite Europe is gestart met de bouw van een vijfde magazijn dat zal dienen als bevoorradingsmagazijn voor de bestaande magazijnen in zijn vestiging in Oudenaarde. Samsonite bouwt het nieuwe magazijn om extra opslagvolume te creëren dat nodig is om plaats te bieden voor zijn groeiend productgamma. Egemin neemt de automatisering van dit nieuwe palletmagazijn voor zijn rekening dat in het najaar van dit jaar volledig operationeel moet zijn.

  Meer lezen
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven