image
 
Egemin nieuws december: Alcon gebruikt Egemin-systeem voor picking oogoperatiekits | Inhijsen kranen bij Samsonite | Nieuw DC voor Zijderlaan | Nieuwe infra-orders | Tweede Egemin ie-net Prijs
 
Geachte,


Alcon Belgium heeft onlangs een volautomatisch opslag- en orderverzamelsysteem met WMS-software in gebruik genomen voor oogoperatiekits samen te stellen. Dit was een unieke opdracht omdat het logistieke proces zich deels afspeelt in een gewoon magazijn en deels in een cleanroom.  Egemin stond samen met Alcon in the spotlights op televie bij Kanaal Z. Intussen voltooide Egemin bij Samsonite de inhijswerken van de drie magazijnkranen voor het nieuwe magazijn in Oudenaarde. De komende zeven maanden zal Egemin voor Zijderlaan een suikermagazijn voor automatische opslag bouwen in Puttershoek. In juli 2014 moet het volautomatisch magazijn operationeel zijn.

Besix Nederland heeft de Betonprijs 2013 gekregen voor de realisatie van de Keersluis in Heumen. Egemin werkte mee als onderaannemer aan de automatisering van de keersluis. Dit was niet het enige nieuws voor onze Infra Automation divisie. Ze wonnen een openbare aanbesteding die bestaat uit de volledige renovatie van de Boudewijnsluis in Brugge en kregen de opdracht van De Lijn om de bestaande afstandsturing in het ATK premetro controlecentrum van Antwerpen om te bouwen naar een nieuw visualisatiesysteem.

Tijdens de ie-jobtrein gaf Egemin CEO Jan Vercammen het startschot voor de tweede Egemin ie-net prijs. Die prijs bekroont opnieuw het beste conceptuele, innovatieve ingenieursafstudeerwerk.

 
image

Inhijsen kranen bij Samsonite voltooid

wo 18 dec. 2013

De bouw van het nieuwe Samsonite-magazijn in Oudenaarde schiet goed op. De rekken van partner Stow staan intussen op hun plaats. Begin december hees Egemin de drie 20 meter hoge automatische kranen in het magazijn en installeerde die op hun voorziene plaats in de magazijngangen. Het nieuwe automatisch magazijn dat als bevoorradingsmagazijn voor de andere magazijnen van Samsonite in Oudenaarde zal dienen moet tegen het begin van de lente volledig operationeel zijn.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin installeert visualisatiesysteem voor De Lijn

di 10 dec. 2013

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft Egemin Automation de opdracht gegeven om de bestaande afstandssturing in het ATK premetro controlecentrum van Antwerpen om te bouwen naar een nieuw visualisatiesysteem. Egemin is verantwoordelijk voor het leveren, plaatsen, implementeren, opstarten en testen van het nieuwe systeem waarbij het instaat voor zowel de hardware als de software. Eind 2014 zal het systeem operationeel zijn.

  Meer lezen
   
 
image

Automatisch magazijn voor picking van oogoperatiekits

ma 02 dec. 2013

Egemin Automation heeft bij Alcon een volautomatisch opslag- en orderverzamelsysteem met WMS-software geïnstalleerd. De productie op de site in Puurs van CUSTOM-PAK®’s, persoonlijke operatiekits voor oogchirurgen, verloopt nu automatisch en efficiënter. Alcon koos voor Egemin omwille van de expertise en positieve aanpak tijdens de conceptfase en de performantie en kwaliteit van installatie en aansturing ervan.

  Meer lezen
   
 
image

Keersluis Heumen krijgt Betonprijs 2013

wo 27 nov. 2013

Besix Nederland heeft de Betonprijs 2013 gekregen voor de realisatie van de Keersluis in het Nederlandse Heumen. De prijs werd uitgereikt op de Betondag in de Doelen van Rotterdam. Met de tweejaarlijkse prijs beloont de Nederlandse Betonvereniging projecten die op een bijzondere manier het materiaal beton hebben toegepast. De nieuwe keersluis in het Maas-Waalkanaal bij Heumen wint de prijs in de categorie 'natte waterbouw'. Egemin Automation werkte mee als onderaannemer voor Besix mee aan de automatisering van de keersluis.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin ie-net Prijs voor jonge innovatie-ingenieurs

wo 20 nov. 2013

De tweede Egemin ie-net Prijs bekroont opnieuw het beste conceptuele, innovatieve ingenieursafstudeerwerk. De Egemin ie-net prijs 2014 zoekt - in het domein van de brede automatisering - een innovatief idee, een creatieve invalshoek en probleemaanpak, die in een businesscontext ook echt haalbaar is. Een jury met vertegenwoordigers van de privé- en publieke sector zal de projecten beoordelen aan de hand van een aantal duidelijk omschreven criteria. Op 10 mei 2014 wordt dan bekend gemaakt wie zich kan voorbereiden op een unieke, internationale kick-off van zijn of haar carrière.

  Meer lezen
   
 
Retrofit Boudewijnsluis

Egemin renoveert Brugse Boudewijnsluis

vr 15 nov. 2013

Egemin Automation heeft samen met NV Depret uit Zeebrugge een contract binnengehaald voor de volledige renovatie van de Boudewijnsluis in Brugge. De samenwerking gebeurt in THV (Tijdelijke Handelsvereniging). Het project is een volgende in de reeks van succesvolle samenwerkingen met het Artes Consortium waar NV Depret deel van uitmaakt. De sluis is verouderd en moet dringend gerenoveerd worden om de bedrijfszekerheid te vergroten, de bediening te centraliseren en omgevingsaanpassingen uit te voeren.

  Meer lezen
   
 
Automatisch magazijnsysteem van Egemin voor Zijderlaan

Zijderlaan kiest voor automatisch magazijn van Egemin

do 07 nov. 2013

Egemin gaat voor Zijderlaan een suikermagazijn voor automatische opslag bouwen op het terrein van Suiker Unie Puttershoek. Een conveyorinstallatie zal het magazijn verbinden met de fabriek van Suiker Unie. Voor de uitwerking van het project werkte logistiek dienstverlener Zijderlaan samen met Egemin Automation. Egemin staat in voor het ontwerp van de installatie, Zijderlaan voor het beheer ervan. De implementatie zal in totaal elf maanden in beslag nemen.

  Meer lezen
   
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven