image
 
Energiebesparingen in magazijnen: de case Agristo
 
Geachte,


Duurzaamheid is geen trend, maar de toekomst. Ook zo in magazijnen. Duurzaamheid leidt tot kostenverlaging en minder verspilling. Als we onze magazijnen aanpassen volgens het ‘cradle to cradle’-principe, gaat de energierekening omlaag, zijn er minder bewegingen en verkleint de hoeveelheid verpakkingen. Systemen krijgen een langere levensduur. Duurzaamheid in het magazijn is dus ook bepalend voor een (financieel) gezonde toekomst.

Op 24 april organiseert de Nederlandse vakvereniging Material Handling Forum een seminar in de Vrije Universiteit Amsterdam. Op deze dag staat onder meer duurzaamheid (en e-commerce) in het warehouse centraal.

Als specialist in automatisering en energiebeheersystemen licht Egemin tijdens het seminarie toe hoe energiebesparingen in het magazijn kunnen worden gerealiseerd onder meer door verlichting, verwarming, koeling en perslucht aan te pakken maar ook door sturingen van automatische magazijninstallaties zoals kranen energie-efficiënter te laten werken. Na de presentatie vertelt Egemin-klant Agristo hoe de bouw van het nieuwe automatisch diepvriesmagazijn op energiebewuste manier werd gerealiseerd.

Als spreker op het MHF-seminar, mogen we onze relaties een uitzonderlijke korting van 50% bieden om het seminarie bij te wonen. Geef in het inschrijvingsformulier aan bij "Opmerkingen rond material handling" dat u door Egemin bent uitgenodigd en daardoor 50% krijgt.

Meer informatie en inschrijven (via het Material Handling Forum)


 
image

Agristo verhoogt opslagcapaciteit met nieuw diepvriesmagazijn

do 17 apr. 2014

Agristo heeft in Tilburg het hoogste automatisch diepvriesmagazijn in de Benelux staan. Daarmee verhoogt het zijn opslagcapaciteit tot 25.600 pallets voor 350 verschillende diepgevroren aardappelproducten. Het magazijn is in compacte silobouw uitgevoerd waarbij de wanden van het magazijn aan de buitenste racks zijn bevestigd. De acht 40-meter hoge palletkranen zijn voorzien van regeneratiemodules die bij het dalen en het afremmen, energie recupereren en terugvoeren naar het net.

  Meer lezen
   
 
image

MHF Seminar - VU Amsterdam

do 24 apr. 2014 - do 24 apr. 2014
Duurzaamheid in magazijnen brengt uw energierekening omlaag en betekent ook het tegengaan van verspilling. Op 24 april organiseert het Material Handling Forum een seminar rond duurzaamheid in magazijnen en e-commerce. Egemin licht tijdens het seminarie toe hoe slimme energiebesparingen in het magazijn mogelijk zijn.

  Meer lezen
  Registreren voor dit evenement
   
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven