Egemin Nieuws November: Egemin automatiseert grootste melkpoederfabriek | Nieuwe E'gv®-modellen | Pompstationprojecten in de lift
 
In Bretagne wordt momenteel de grootste melkpoederfabriek ter wereld gebouwd voor Synutra France, een Frans-Chinese producent van melkpoeder. Eind 2015 moet deze fabriek tot 300.000 ton melkpoeder per jaar produceren, exclusief bestemd voor de Chinese markt. Synutra koos Egemin voor de levering van een turnkey intralogistieke oplossing. Die zal instaan voor het automatische beheer, transport en opslag van de volledige goederenstroom van grondstoffen, afgewerkte producten en verbruiksgoederen. Egemin levert een automatische magazijninstallatie, conveyorsystemen en AGV's voor het transport tussen de verschillende processen.

Egemin heeft vier nieuwe voertuigmodellen aan zijn E'gv®-productlijn toegevoegd, in de Narrow- en Straddle-reeksen. De nieuwe modellen kunnen zwaardere lasten hoger heffen. Dat maakt ze bruikbaar voor een bredere waaier toepassingen dan de vorige modellen. Hierdoor krijgen eindgebruikers meer vrijheid in transport en behandeling van hun lasten. De eerste nieuwe AGV's worden vanaf volgende maand al bij klanten ingezet.

De Infra Automation divisie van Egemin heeft de voorbije maanden een aantal interessante automatiseringsprojecten binnengehaald voor de bediening van pompstations langs de rivieren en kanalen in Vlaanderen. Die pompen staan in voor de regeling van het waterpeil. De aanpassingswerken kaderen in de bestrijdingsprojecten inzake overstromingen van de Vlaamse Overheid. Egemin vernieuwt de elektronische componenten van de sturingen of installeert compleet nieuwe sturingen.

 
image

Renovatie pompstations

vr 28 nov. 2014

De divisie Infra Automation van Egemin werkt aan verschillende grote infrastructuurprojecten waarbij het de bediening van pompen langs de rivieren en kanalen in ons land automatiseert. Die pompen staan in voor de regeling van het waterpeil, de aanpassingswerken kaderen in de bestrijdingsprojecten inzake overstromingen van de Vlaamse Overheid. Egemin Automation vernieuwt daarbij de elektronische componenten van de sturingen of installeert een volledig nieuw besturingssysteem.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin Automation lanceert vier nieuwe E’gv’s

ma 17 nov. 2014

Egemin Automation vernieuwt zijn E’gv®-productlijn, zoals de AGV’s of automatisch geleide voertuigen bij Egemin heten. Egemin bestendigt daarmee zijn positie als marktleider in het AGV-segment. De nieuwe modellen kunnen de lasten hoger heffen en zwaardere gewichten tillen. Dat maakt ze bruikbaar voor een ruimere waaier toepassingen dan de huidige reeks. Ondanks de uitbreiding, blijft de prijs gelijk. De eerste voertuigen worden vanaf volgende maand al bij klanten ingezet.

  Meer lezen
   
 
image

Turnkey opslag- en distributiesysteem voor Synutra France

do 30 okt. 2014

Egemin Automation gaat voor Synutra France een omvangrijke automatische magazijn- en distributie-installatie bouwen. De bestelling omvat het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van een turnkey intralogistieke oplossing voor de nieuwe melkpoederfabriek van Synutra in Carhaix, Bretagne. Het systeem zal instaan voor het automatische beheer van alle bewegingen van grondstoffen, afgewerkte producten en verbruiksgoederen. De installatie moet eind 2015 operationeel zijn.

  Meer lezen
   
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven