Egemin Nieuws December: Nieuwe US country manager | Eco-warehouses | Keersluis Limmel | Order KXTX | Lidmaatschap IACSC
 

 
image

Nieuwe country manager voor US-vestiging Egemin

wo 17 dec. 2014

Egemin Automation heeft Thomas Kaminski benoemd tot country manager voor zijn Amerikaanse vestiging in Holland, Michigan. De benoeming gebeurde eerder op 1 november 2014. Thomas Kaminski heeft meer dan 15 jaar ervaring in de automatisering en de material handling wereld. Zijn marktkennis en leiderskwaliteiten zijn een grote troef voor ons bedrijf in volle groei.

  Meer lezen
   
 
image

Eco-warehouses, de magazijnen van de toekomst

wo 17 dec. 2014

In de logistieke sector is er een toenemende trend naar eco-warehouses of duurzame en energievriendelijke magazijnen. Automatisering en innovatie dragen in grote mate bij tot duurzame interne logistieke processen. Zo is een automatisch magazijn hoger en compacter dan een conventioneel magazijn. Dat creëert een grotere opslagcapaciteit met meer pallets op dezelfde beschikbare oppervlakte. Automatische magazijnen hebben hierdoor een kleinere footprint en kleiner volume per SKU vergeleken met manuele magazijnen. De beschikbare grond wordt dus optimaal gebruikt.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin lid van IACSC, vereniging voor koelopslag

vr 12 dec. 2014

De IACSC (International Association for Cold Storage Construction) heeft Egemin Automation voorgedragen en toegelaten als nieuw lid voor zijn vereniging. De IACSC is een onderdeel van de Global Cold Chain Alliance. Deze associatie brengt partners in de koude keten samen en moedigt innovatie onder zijn leden actief in de koel- en diepvriessector aan sinds 2007. Lidmaatschap opent nieuwe opportuniteiten voor automatiseringsprojecten in koel- en diepvriesopslag.

  Meer lezen
   
 
image

KXTX bestelt E'tow-systeem voor cross-docking center

ma 08 dec. 2014

Egemin Automation gaat het logistieke proces van het Chinese KXTX in Wuhan automatiseren met een E’tow-installatie. Deze toonaangevende Chinese logistieke speler wordt hiermee het eerste Chinese bedrijf in die sector met een automatisch vloerkettingbaansysteem. Egemin Automation zorgt bij KXTX voor zowel de pre-engineering als de installatie en finale indienstneming ter plaatse. Het project wordt opgeleverd in de lente van volgend jaar.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin voorkomt kritische storingen in ziekenhuizen

di 02 dec. 2014

Vorige week viel bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond (NL) de stroom uit. Door een defecte accu sloeg de noodstroomvoorziening niet aan. Alle zeilen werden bijgezet om de patiënten in veiligheid te brengen. Het incident maakte duidelijk dat een kleine onnauwkeurigheid in het technisch onderhoud zware gevolgen kan hebben. Egemin Consulting & Services zorgt voor een oplossing.

  Meer lezen
   
 
image

Egemin automatiseert keersluis Limmel

di 02 dec. 2014

Op 6 november viel het voornemen tot gunning van het project ‘Nieuwe Keersluis Limmel’ positief uit voor BESIX. De werken bestaan uit het ontwerpen en bouwen van een nieuwe hoogwaterkering van 50 meter breed in het Julianakanaal bij Maastricht in Nederland. De nieuwe hoogwaterkering vervangt de oude keersluis die bijna 100 jaar oud is. Egemin is als partner van BESIX verantwoordelijk voor het design en de uitvoering van de volledige automatisering en de elektromechanische werken. Hierbij worden bestaande concepten slim toegepast om de bouw- en de onderhoudskosten van de nieuwe kering zo laag mogelijk te houden. Egemin automatiseerde eerder in 2013 de nieuwe Keersluis in Heumen voor Rijkswaterstaat in opdracht van Besix.

  Meer lezen
   
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven