Egemin Nieuws: Inhijsen bij Crop's | Kubota bestelt E'tow®-systeem | 44 meter hoog magazijn voor Agristo | Egemin bij KION Group | Continental optimaliseert met AGVs
 

 
crops-silobouw-newsletter1

39 meter hoge kranen ingehesen bij Crop’s

do 04 jun. 2015

Egemin Automation heeft de vijf automatische palletkranen in het nieuwe diepvriesmagazijn van producent van diepgevroren voedingsmiddelen Crop’s ingehesen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn komt naast het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek. De investering in de uitbreiding van de vestiging moet de groeiplannen van Crop’s de komende jaren ondersteunen. Crop’s voorziet om het nieuwe magazijn begin 2016 in gebruik te nemen.

  Meer lezen
   
 
M9960-cabine-nieuwsbrief1

Kubota Europe bestelt E’tow®-systeem

ma 01 jun. 2015

Kubota Europe, een dochteronderneming van de Japanse constructeur van tractors, minigravers, zitmaaiers en motoren Kubota Corporation, automatiseert zijn assemblagelijn met het E’tow®-vloerkettingbaansysteem van Egemin. Op de site van 18.000 m² in Cavaillon assembleert Kubota nu de onderdelen en opties voor alle tractors van het merk die in Frankrijk en Italië worden verdeeld. Tot op heden gebruikte Kubota vaste assemblagezones.

Het E’tow®-conveyorsysteem werkt op basis van een ketting die volledig in de vloer is geïntegreerd en wordt door een elektromotor aangedreven. Met het systeem zal Kubota de tractors voortaan volledig geautomatiseerd en op speciaal ontworpen dragers kunnen transporteren langs de 9 werkposten.

  Meer lezen
   
 
agristo-newsletter3

44 meter hoog diepvriesmagazijn voor Agristo

di 26 mei 2015

Egemin Automation gaat voor Agristo, Belgisch producent van diepgevroren frieten, een nieuw automatisch diepvriesmagazijn bouwen op de productiesite in het Oost-Vlaamse Nazareth. De investering moet de groei van Agristo ondersteunen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt 44 meter hoog. Daar zullen acht magazijnkranen instaan voor de automatische opslag van diepgevroren frieten.

  Meer lezen
   
 
kion-group-website

KION Group neemt de divisie Handling Automation van automatiseringsspecialist Egemin Group over

do 07 mei 2015

De KION Group heeft een overeenkomst getekend met Egemin om de divisie Handling Automation over te nemen voor een bedrag van ongeveer 72 miljoen €. De divisie Handling Automation van de Egemin Group zal als een onafhankelijk bedrijf en als zevende merk binnen de KION groep worden geleid onder de merknaam Egemin Automation. De andere divisies van Egemin gaan samen verder onder de naam Agidens.

  Meer lezen
   
 
continental-automotive-agv-newsletter1

Geïntegreerd transportsysteem met innovatieve AGV’s voor Continental

do 09 apr. 2015

Continental Automotive in Mechelen werd recent bekroond met de eerste Agoria-award Factory of the Future. De fabrikant van elektronische remsystemen (ABS – ESC) sleepte deze prijs in de wacht door onder andere de verregaande innovatieve automatisering van zijn productiefabriek. Egemin Automation ondersteunde Continental hierbij met een innovatief transportsysteem met pallet- en bakkenconveyors en AGV’s (automatisch geleide voertuigen). Het systeem verzorgt het transport van onderdelen en afgewerkte producten tussen het magazijn en de productiezone en neemt acties over die anders manueel moeten gebeuren.

  Meer lezen
   
 
egemin automation egemin automation egemin automation
Copyright © 2001-2013 Egemin International NV Dit bericht werd verstuurd naar : - Klik hier om u uit te schrijven