Nieuwsarchief 2007

28
jun.
2007
Campina kiest tweemaal voor Egemin Automation
Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich toelegt op ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelproducten. Als één van ‘s werelds grootste zuivelbedrijven maakt Campina een continue groei door. Om die groei te ondersteunen is Campina voortdurend bezig met de optimalisatie van zijn processen. Egemin Automation heeft met zijn sterke automatiseringsreputatie uitstekende troeven in handen om Campina hierbij te helpen.

"Veghel Force" samen met Egemin Automation

Campina’s divisie "Industriële Ingrediënten", DMV International, investeerde de voorbije jaren fors in de renovatie en upgrade van de locatie Veghel. Het vernieuwingsproject met de naam “Veghel Force” slaat op de periode 2004 en 2008 en komt overeen met een investering van 60 miljoen Euro. DMV Campina had al eerder samengewerkt met Egemin Automation voor een aantal automatiseringsprojecten. Door de positieve ervaringen met Egemin Automation besliste DMV Campina om de volledige bouw, automatisering en plaatsing van de nieuwe mix-bereidingsstraat ook aan Egemin Automation toe te kennen. Het project dat onlangs succesvol afgerond werd, kaderde in de strategie van scheiding van dairy en non-dairy producten.

Meer over het Veghel Force project bij DMV Campina
http://www.campina.nl

AGV's voor automatisch kaastransport en beheer

Egemin Automation zal tijdens het najaar ook het kaasmagazijn van Campina in Bleskensgraaf volledig automatiseren door middel van 4 AGV’s. De AGV’s (Automated Guided Vehicles) zullen op volledig autonome basis de rijpende kazen naar de automatische behandelingsmachines brengen en de in- en uitslag van kazen in het koelmagazijn verzorgen. Voor dit project zal Egemin Automation zijn standaard kaasbeheersysteem inzetten en uitbreiden met enkele klantspecifieke details. De toestellen worden tijdens productie in dienst genomen met een minimum storing van de 24 op 7 continue productie. Het systeem moet operationeel zijn eind 2007.

Meer over onze E'gv®-oplossingen voor de kaasindustrie


Ontvang onze nieuwsbrief