Nieuwsarchief 2007

25
jun.
2007
Egemin Automation renoveert Zelzatebrug
Het Agentschap Infrastructuur van de Vlaamse Overheid heeft de vernieuwing van de elektromechanische uitrusting van de Zelzatebrug op het kanaal Gent-Terneuzen toegekend aan Egemin Automation.

Strategische toegangspoort

De Zelzatebrug is een essentiële schakel in de maritieme toegang tot het Gentse havengebied dat jaarlijks zowat 23 miljoen ton aan goederen verwerkt, een groot deel via de Noordzee. De Zelzatebrug vormt de enige poort tot de Haven van Gent die schepen tot 80.000 ton -traditioneel met een lengte van 256m, een breedte van 34m en diepgang van 13m- doorgang kan verlenen. Het is dan ook van uitermate groot belang dat de operationele bediening van de brug in Zelzate op een zo optimaal en veilig mogelijke manier gebeurt.

Elektromechanische vernieuwing

Om de continuïteit van het scheepvaartverkeer van en naar Gent te blijven garanderen drong een grondige vernieuwing van de elektromechanische uitrusting van de brug zich op. Hiervoor werd opnieuw Egemin Automation aangesproken dat voor de Vlaamse Overheid al tal van werken aan bruggen en sluizen tot een succesvol eind bracht. De renovatiewerken hebben onder meer betrekking op de installatie van nieuwe pompgroepen, de implementatie van een nieuwe PLC-sturing en SCADA-bedieningssysteem (Supervisory Control And Data Acquisition) en de vernieuwing van de hoog- en laagspanning van de brug.

De werken starten nog in de loop van dit jaar. Op een periode van maximaal 6 weken na zal de brug tijdens de volledige duur van de werken in dienst blijven. In de periode van buitendienststelling zal een veerdienst de oversteek voor voetgangers en tweewielers verzekeren. Deze nieuwe belangrijke opdracht bevestigt dat Egemin Automation als ervaren partner in dit automatiseringsdomein erkend wordt en garant staat voor een efficiënte en betrouwbare uitvoering.


Ontvang onze nieuwsbrief