Nieuwsarchief 2007

24
apr.
2007
Panasonic streeft nog hogere efficiëntie na
Succesvolle bedrijven zijn steeds op zoek naar manieren om sneller, efficiënter en beter te produceren. Voortdurende innovatie en het continu bijstellen van bedrijfsprocessen is daarbij een must, want stilstaan is achteruitgaan! Panasonic besliste daarom om de Efficiency module van GE-Fanuc in te zetten om haar huidige manier van produceren te monitoren en deze waar nodig continu te kunnen bijstellen.

De Efficiency Downtime functionaliteit zal in eerste fase volgens de noden van Panasonic geconfigureerd worden voor één van de 6 productielijnen, waarna een roll-out naar de andere lijnen gepland is. De relevante productiegegevens betreffende productiviteit, stilstanden en efficiëntie worden in hoofdzaak automatisch op de productielijn gecapteerd door Proficy Historian te koppelen (via standaard OPC technologie) aan de bestaande automatiseringssystemen. Vervolgens worden deze gegevens opgeslagen in Proficy Historian.

Operatoren en supervisors krijgen evenwel de mogelijkheid om bepaalde oorzaken en gegevens via manuele ingave toe te voegen. Op een groot overzichtsscherm zullen de actuele resultaten weergegeven worden in de productiehal, om alle medewerkers te betrekken en te motiveren.

Over Panasonic Batteries

Panasonic Batteries is wereldwijd de grootste producent van batterijen. De firma maakt deel uit van Matsushita Electric Industrial Co. Ltd, een van de leidende bedrijven op het gebied van elektronica en elektrische producten. Matsushita ontwikkelt en produceert hoogtechnologische huishoudelijke toestellen, audiovisuele apparaten en netwerkcomponenten voor industriële bedrijven en eindgebruikers.

In de voorbije 30 jaar heeft Panasonic Batteries een breed verkoopskanaal uitgebouwd in meer dan 30 landen doorheen Europa, via het welke de firma haar “draagbare energie” op de markt brengt. Panasonic ontwikkelt, produceert en verkoopt batterijen die aan de huidige en toekomstige draagbare energienoden beantwoorden.

Het Europese hoofdkantoor van Panasonic Batteries bevindt zich in België (Brussel) en de firma heeft fabrieken in België (Tessenderlo) en Polen (Gniezno), die samen meer dan een miljard batterijen produceren. Het volledige gamma van Panasonic Batteries omvat oxyride-, alkaline-, zinkkoolstof-, herlaadbare, fotolithium-, zilveroxide-, zinklucht- en knoopcel-batterijen en zaklampen.
http://www.panasonic-batteries.com

Over GE-Fanuc's Proficy Plant Application Efficiency module

Proficy Historian is het datawarehouse pakket van GE Fanuc Automation dat in real-time procesgegevens aan een extreem hoge snelheid collecteert, archiveert en distribueert. Deze oplossing betekent een wezenlijke verbetering in de prestaties, het gebruik en de beschikbaarheid van productiedata en historieken.

Met zijn uitbreidbaarheid tot 250.000 punten per server, kan Proficy Historian grote volumes van datacollectie en -opname aan zonder aan snelheid of prestaties in te boeten. Deze uitbreidbare en economische oplossing biedt procesingenieurs en bedrijfsleiders de mogelijkheid om zich een veel beter beeld te vormen van de productie en helpt hen bij de nodige analyses zoals downtime, productiviteit, ... 

Proficy Historian is de kern van GE Fanuc's Automation Plant Intelligence oplossingen en combineert een ongeëvenaarde snelheid met superieure prestaties en connectiviteit.

De Proficy Plant Applications Efficiency module verstrekt de mogelijkheid om stilstanden te identificeren, afval te kwantificeren, de productieaantallen te tellen en de opeenvolging van gebeurtenissen te bekijken. Deze informatie wordt dan beschikbaar gesteld voor een batch, productierun, machine, ploeg en tegen een tijd. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het document dat u hieronder kunt downloaden.


http://www.gefanuc.com/


Ontvang onze nieuwsbrief