Nieuwsarchief 2008

1
sep.
2008
Oplevering AGV's voor kaastransport bij Campina
Egemin Automation leverde onlangs een AGV-systeem met bijhorende kaasbeheersoftware voor Campina Bleskensgraaf (Nederland). Het systeem bestaat uit vier lasergeleide E'gv®-voertuigen (Egemin Guided Vehicle) die het interne transport van kazen verzorgen. De voertuigen transporteren de kazen op rekken tussen het "deepstack"-rijpingsmagazijn en de 2 behandelingsmachines op volledig autonome basis.

Geïntegreerd receptuur- en magazijnbeheer

Egemin Automations E'tricc®-software zorgt in de kaasmagazijnen voor de verkeerscontrole tussen de E'gv®'s en de afhandeling van de transporten. De software werd ook voorzien van een speciale softwaremodule waarmee de kaasrecepten in het proces beheerd worden. Elk recept bestaat uit een aantal voorgedefinieerde behandelingen die achtereenvolgens op de kazen uitgevoerd moeten worden. In functie daarvan brengen de E'gv®'s de kazen uit het magazijn naar de behandelingsmachines.

De E'tricc®-software werd ook uitgebreid met een magazijnbeheermodule die het volledige magazijn en elke lading in het magazijn visualiseert. Afhankelijk van de huidige status van de posities (rijbezetting, aantal vrije posities) en de details van het recept dat aan de lading gekoppeld is, zal de software bepalen welke lading eerst door de E'gv® opgehaald moet worden uit het magazijn.

AGV's op maat voor nauwe gangen

De AGV's transporteren bij Campina kaasrekken met een lengte en hoogte van meer dan twee meter en een breedte van slechts 85 cm. Met andere woorden, smalle en onstabiele ladingen. Om in de smalle gangen van het magazijn te kunnen rijden ontwierp Egemin Automation smalle AGV's op maat van de klant.

De kaasrekken worden in de magazijngangen achter elkaar gestockeerd in een "deepstack"-rij. Links en rechts van de kaasrekken in de gang bevinden zich ventilatieleidingen. De vrije ruimte tussen elk kaasrek en de leidingen bedraagt aan beide kanten slechts 5 centimeter. Het ontwerp van de AGV's moest dus uitermate hoge stabiliteit garanderen om trillingen tijdens het in- en uitrijden te vermijden.
http://www.campina.com

Beproefd concept

Egemin Automation is met dit type systeem niet aan zijn proefstuk toe. Voor een aantal andere Europese kaasproducenten bouwde Egemin Automation een gelijkaardig concept met volledig ingebouwde software-ondersteuning voor recept- en magazijnbeheer. Dankzij deze modulaire "concept solution" kan Egemin Automation heel wat sneller en flexibeler op de vragen van kaasproducenten inspelen.


Ontvang onze nieuwsbrief