Nieuwsarchief 2009

20
nov.
2009
Leen Bakker bestelt automatisch magazijn met AGV's
Egemin en woonwarenhuisketen Leen Bakker hebben tijdens Logistica hun handtekening geplaatst onder een groot automatiseringsorder. Het order betreft een automatisch magazijn met toevoer via AGV's voor het nieuwbouw distributiecenter van Leen Bakker in Raamdonksveer. Leen Bakker is één van de grootste woonwarehuisketens in de Benelux en Frankrijk en brengt allerlei producten voor wooninrichting op de markt (meubilair, verlichting, decoratieartikelen, vloerbedekking, woontextiel, enz.).

Toevoer via AGV's

Het systeem wordt een intelligente combinatie van een automatisch magazijn met zes gangwisselende kranen en een AGV-systeem. De AGV's zullen op de bovenverdieping de toevoer van binnenkomende goederen in kooien naar het magazijn verzorgen. De AGV's zijn voorzien van een satellietwagen die de kooien naar de afzetposities voor het magazijn moet brengen.

Gangwisselende kranen

Aan de afzetposities worden de kooien opgenomen door één van de 6 gangwisselende kranen eveneens voorzien van satelliet die ze in het magazijn wegzetten. Op de benedenverdieping aan de andere zijde van het magazijn verlaten de goederen opnieuw het magazijn. Aan de pickposities worden de kooien manueel uitgesorteerd op rolcontainers en via verzameltrucks naar shipping gebracht. De E'wms-software verzorgt het transport-, voorraad- en locatiebeheer en de orderverwerking in het magazijn.
http://www.leenbakker.nl

Korte doorlooptijd

De integratie van het logistieke totaalconcept is voorzien voor de eerste helft van 2010. Op de foto klinken van links naar rechts Marcel Spruijt (Sales Manager Egemin Automation), Guido Jansen (Vice President Egemin Automation), Jeroen Krol (CFO Leen Bakker), Jan Vercammen (CEO Egemin Automation) en Riep Hollander (Holland Logistics) op het gezamenlijke succes.


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief