Nieuwsarchief 2009

3
apr.
2009
Eerste Egemin-AGV op Chinese bodem
Egemin Automation heeft een AGV-systeem geleverd aan de Chinese integrator Mirle. Het systeem slaagde onlangs met succes voor de FAT-test (factory acceptance test) utigevoerd in de werkplaats van Egemin in Zwijndrecht. Het systeem is intussen met het vliegtuig verzonden naar China en afgeleverd aan Mirle. Mirle zal later dit jaar samen met Egemin het systeem in dienst nemen bij eindklant Hanbell Precise Machinery Co. Ltd., een snelgroeiende producent van schroefcompressoren. Het AGV-systeem waarvoor een nieuw type E'gv® ontwikkeld werd, de FLV1010, zal ingezet worden voor het transport van onderdelen voor compressoren tussen het magazijn en de assemblagelijnen.

Nieuw AGV-model

De afvaardiging van Mirle toonde zich bijzonder tevreden naar aanleiding van de FAT, zowel over het systeem zelf als over de verschillende tests waaraan het werd onderworpen. Ondertussen werd het systeem gedemonteerd en met het vliegtuig richting China verzonden. Een nieuwe mijlpaal voor Egemin Automation, dat voor het eerst een volledig zelf ontwikkelde E'gv® toegepast ziet op Chinese bodem. Naast de technologische transfers die het de afgelopen jaren met enkele belangrijke Chinese licentienemers realiseerde zet Egemin dus nu zelf voet aan wal op de Chinese markt.

Het nieuwe type E’gv® werd in minder dan 4 maanden ontwikkeld van verkoop over engineering en productie. Egemin is ervan overtuigd dat dit type AGV een grote afzetmarkt zal kennen in de Aziatische markt.

Link tussen magazijn en assemblage

Het AGV-systeem zal transporten verzorgen tussen het automatisch magazijn waar de componenten opgeslagen zijn en de assemblagelijnen. Wanneer één van de assemblagelijnen bepaalde materialen nodig heeft, kan de operator dit ingeven in het WMS. Onmiddellijk daarna worden de gevraagde materialen vanuit het magazijn via het AGV-systeem aangevoerd naar de pickingzone voor de assemblagelijnen.

Na het picken worden de resterende materialen via het AGV-systeem teruggebracht naar het magazijn. Alvorens ze naar de assemblagelijn te sturen, worden sommige materialen voor reiniging naar het wasstation gebracht. De andere materialen komen na het picken rechtstreeks in de assemblage terecht. Egemins AGV-systeem zorgt ook voor het terugvoeren van de lege pallets van de assemblagestations naar het AS/RS.


Ontvang onze nieuwsbrief