Nieuwsarchief 2012

15
mei
2012
Automatisering nieuwe Keersluis Heumen Infra Automation
Simulatie sluisHeumen

Egemin's Infra Automation divisie voert momenteel een uitdagend infrastructuurproject uit voor de Nederlandse Rijkswaterstaat in Heumen, in Nederland. Het project omvat de bouw van een extra sluis die de Maas met het Maas-Waal kanaal verbindt  wat scheepvaartverkeer in beide richtingen zal toelaten. Bij hoog water op de Maas, zal de sluis functioneren als een stuwsluis om te voorkomen dat het water uit de Maas in het kanaal stroomt. Egemin Automation heeft de opdracht gekregen van Besix Nederland die fungeert als hoofdaannemer voor het Rijkswaterstaat-project.

Egemin Automation is verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en het testen van de elektrotechnische, hydraulische en mechanische installaties van de nieuwe sluis. De belangrijkste uitdagingen van het project waren om te voldoen aan de strenge beschikbaarheidseisen, een onderhoudsvriendelijke oplossing te bieden en om energie-onafhankelijk te zijn.

Tom Haesebrouck, Project Manager bij Egemin van de divisie Infra Automation: “Met een faalrisico van minder dan 0,01% en een beschikbaarheid van bijna 99% stelt dit project hoge eisen aan ons team. Bovendien moest het tweerichtingsverkeer onderhoudsvriendelijk en onafhankelijk worden met betrekking tot het energieverbruik.

Om de energiebehoefte onder controle te houden, integreerden we onderhoudsvriendelijk en lage-energie installaties. Deze kunnen duurder zijn maar zijn op lange termijn zullen ze gedurende hun gehele levenscyclus besparend zijn. De energie die nodig is voor het openen en sluiten van de sluisdeuren, de controleverlichting en andere systemen wordt opgewekt door zonnepanelen die in de buurt zijn geïnstalleerd.”Ontvang onze nieuwsbrief