Nieuwsarchief 2014

15
mei
2014
Egemin tekent AutoStore distributeursovereenkomst Handling Automation
autostore-news1
Egemin Automation heeft vorige week een distributeursovereenkomst gesloten met het Noorse Hatteland voor de verkoop en installatie van AutoStore-opslagsystemen. Daarmee wordt Egemin een officiële AutoStore-systeemintegrator die de systemen van AutoStore mag verkopen en installeren in de Benelux.

AutoStore is een ingenieus opslag- en orderpickingsysteem waarin kunststof bakken op elkaar gestapeld worden. Bovenop het aluminium raamwerk rijden robots die de bakken met artikelen uit het magazijn halen en naar het orderpickingstation brengen. Volgens Francis De Backer, Vice President bij Egemin Automation, is het grootste voordeel van het AutoStore-systeem zijn flexibiliteit. “Het kan in eender welk magazijn geïnstalleerd worden en vaste obstakels zoals zuilen vormen geen probleem. Het systeem is ook heel modulair en kan perfect aangepast worden aan de noden van de klant. Zo kan je bijvoorbeeld zonder problemen een tunnel integreren in het raamwerk om heftrucks door te laten rijden.” Egemin zal de AutoStore-systemen aansturen als black box via E’wms, Egemins warehouse management systeem.

STERKE SYSTEEMINTEGRATIE

Egemin ontwerp en integreert al tientallen jaren geavanceerde interne logistieke systemen voor tal van toepassingen en sectoren. Als systeemintegrator moet je goede adelbrieven kunnen voorleggen om in aanmerking te komen voor een dergelijk samenwerkingsverband. “Op vlak van logistieke ervaring en kennis moet je door de wol geverfd zijn, en je moet kunnen bogen op een uitmuntende service-organisatie die de klant steeds bijstaat waar nodig”, zegt Francis De Backer. “Nu we AutoStore kunnen aanbieden als deel van het logistieke geheel zullen we als organisatie garant staan voor nog meer flexibiliteit en efficiëntie.”

LANCERING OP CEMAT 2014

Egemin Automation stelt AutoStore in zijn productgamma voor aan het grote publiek tijdens CeMAT 2014, de grootste vakbeurs ter wereld gewijd aan interne logistiek. Egemin pakt verder uit met een AGV-demo en emulatie- en E’wms-softwaredemo’s die de geïntegreerde logistieke oplossingen voor productie, distributie en magazijn van Egemin in de kijker moeten plaatsen. Bezoek de Egemin-stand in Hall 27, stand H14.

Vraag uw gratis ticket voor CeMAT hier

Lees het persbericht voor meer info en foto's van AutoStore


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief