Nieuwsarchief 2015

16
mrt.
2015
100 AGV's optimaliseren productielogistiek bij L’Oréal Handling Automation
LOral-Karlsruhe-news1
L’Oréal automatiseerde de afgelopen jaren de interne logistiek van verschillende van zijn productiesites. Voor zes vestigingen in Europa en de VS, waaronder 2 in Frankrijk en 1 in Duitsland, deed de producent van schoonheids- en verzorgingsproducten een beroep op Egemin Automation. Die leverde ruim honderd van hun automatische geleide voertuigen (E’gv®’s) voor de 6 vestigingen van L’Oréal. Egemin is hiermee de grootste leverancier van AGV-systemen ter wereld voor L’Oréal. Dankzij de introductie van de E’gv®-systemen werken de productiesites nu veel efficiënter, veiliger en aangenamer.

MULTI-INZETBAAR

Egemin ontwikkelde voor de verschillende vestigingen een gelijkaardige conceptoplossing. De E’gv®-voertuigen transporteren verpakkingsmaterialen -zoals potjes, flacons, doosjes, deksels, dopjes en etiketten- vanuit het magazijn naar de afvullijnen. Wanneer de gevulde dozen op een pallet gestapeld zijn, haalt de E’gv® ze op en brengt ze naar de verpakkingslijn waar ze gewikkeld wordt.

Ook al is het takenpakket van de E’gv®’s in alle productiesites gelijklopend, ze zijn multi-inzetbaar. De medewerkers kunnen de voertuigen nog heel wat extra opdrachten geven: lege pallets naar de lijn brengen, verpakkingsmateriaal dat niet meer nodig is terugbrengen naar het magazijn of karton dat hergebruikt kan worden ophalen. Voor het vervoer van grote en zware IBC’s (Intermediate Bulk Containers) kan L’Oréal rekenen op heavy load E’gv®’s. Die kunnen tot 1.200 kilogram heffen. In een aantal sites nemen de E’gv®’s ook het transport van afgewerkte producten naar het magazijn voor hun rekening of slaan ze goederen automatisch op in het magazijn.

VEILIGER EN GELIJKMATIGER TRANSPORT

De voertuigen zijn compatibel voor hefhoogtes tot 2,5 meter en communiceren met elkaar via Wireless LAN. Dankzij de ingebouwde laser kunnen ze nauwkeurig navigeren en manoeuvreren. “Door de introductie van de E’gv’s werken we aangenamer en veiliger”, zegt Markus Moch, projectleider bij L’Oréal Karlsruhe. “Onze flow is door de standaardisatie veel gelijkmatiger en ons magazijn met verpakkingsmateriaal ligt er netter bij. Ongevallen worden vermeden doordat de voertuigen altijd binnen dezelfde gemarkeerde zones blijven en stoppen wanneer mensen of hindernissen in hun bereik komen. Medewerkers hoeven ook niet steeds meer de hulp van collega’s in te roepen. De E’gv®-voertuigen zullen de taken niet noodzakelijk sneller maar wel gelijkmatiger en veiliger voor hen uitvoeren.”

VOLLEDIG AUTONOOM SYSTEEM

Het E'gv®-systeem is in nagenoeg alle L’Oréal-vestigingen uitgebreid met een automatisch batterijwisselsysteem. Deze door Egemin ontwikkelde oplossing wisselt de batterijen van de voertuigen volledig autonoom.  In combinatie met onderhoudsvrije batterijen zorgt dit voor een E’gv®-systeem waarbij geen enkele interactie van de operatoren vereist is.

Bekijk de foto’s van de installatie bij L’Oréal Karlsruhe.


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief
Downloads