Nieuwsarchief 2015

18
jun.
2015
Pinzgau automatiseert kaasrijping met AGV's van Egemin Handling Automation
Pinzgau Milch, een Oostenrijks zuivelbedrijf, heeft Egemin Automation de opdracht toevertrouwd om een automatisch transportsysteem voor haar kaasrijpingsmagazijn te implementeren. Het systeem zal in totaal 800 ton kaas per jaar behandelen die volgens het Pinzgaurecept verwerkt moeten worden. Om aan deze hoge eisen te voldoen ontwikkelt Egemin een oplossing met automatisch geleide voertuigen (AGV) ontwikkelen, gebaseerd op haar bewezen conceptoplossing voor kaastransport en behandeling.

In de toekomst zullen de AGV's het transport organiseren tussen de vier kaasrijpingskamers van het magazijn, de productiemachines en de verzending. De AGV's zullen ook het opslag- en uitslagproces van de kazen verzorgen. Egemins Automation AGV-managementsoftware E'tricc® is verantwoordelijk voor het totale kaasbeheerproces en de bewaking van het rijpingsproces, en dit 365 dagen per jaar. Het systeem zal operationeel zijn tegen de zomer van dit jaar.

VASTHOUDEN AAN VOORGESCHREVEN RECEPTEN

Naarmate ze rijpen, zijn kaaswielen onderworpen aan een voorgeschreven recept. Dit betekent dat een bepaalde volgorde van bewerkingen ten koste van alles gevolgd moet worden. Zo niet zal de kwaliteit van de kaas eronder lijden. "Pinzgau Milch streeft er naar om alle transportbewegingen tussen de rijpingskamers en de bewerkingsmachines te automatiseren", aldus Yaser Gamai, salesmanager AGV-systemen bij Egemin GmbH. "Daarom hebben wij een conceptoplossing ontwikkeld die precies voldoet aan deze specificaties. Ons AGV-systeem en de E'tricc® managementsoftware nemen autonoom het volledige beheer van de verschillende kaassoorten over, en dit in overeenstemming met de recepten – dit wil zeggen, de volledige administratie van elk recept. Als gevolg daarvan zal Pinzgau producten van zeer hoge en constante kwaliteit kunnen aanbieden."

Het recept omvat een specifiek aantal van vooraf gedefinieerde processen, zoals oliën, plastificeren, pekelen, bestrijken en drogen. De duur van deze processen is ook voorgeschreven, net zoals specifieke handelingen als borstelen, draaien van de planken of draaien van de kaas. Elke variëteit heeft zijn eigen recept tijdens de productie. E’tricc® beheert het transport van de kaasrekken naar de juiste bewerkingsmachines op het juiste moment, evenals de opslagtijden die voorgeschreven zijn voor het rijpingsmagazijn.

MAGZAZIJNLOCATIEBEHEER

De E'tricc®-software omvat ook een locatiebeheermodule om de 567 reklocaties in de rijpingskamers te beheren. De AGV's zijn verantwoordelijk voor opslag en receptgestuurd transport. Rekken worden opgeslagen in een van de rijpingskamers afhankelijk van het type, het toegewezen recept en het reknummer. Als een kaasrek een nieuwe rijpingsfase ingaat, zal E'tricc® een transportopdracht doorgeven aan een AGV om het rek te verplaatsen naar een specifieke bewerkingsmachine. De flow in de kaasfabriek gaat vervolgens verder volgens de formule – hetzij verdere rijping in een rijpingskamer of naar verzending.

"Er waren verschillende redenen waarom we Egemin als partner hebben gekozen", legt Pinzgau Milch uit. "Wij waren onder de indruk van de uitgebreide technische expertise van het bedrijf, haar vele jaren ervaring op het domein van kaasmakerij en, niet in het minst, haar talrijke referenties en projecten die in de zuivelindustrie werden geïmplementeerd."

Op deze link kan u afbeeldingen vinden van 3D-renders van de voertuigen bij Pinzgau en een gelijkaardig project bij een andere kaasfabrikant.


Gerelateerde tags


Ontvang onze nieuwsbrief
Downloads